Selasa, 11 Oktober 2011

Mee Bandung Muar ( Pagoh )

Bila dah penat berjalan mesti nak cari tempat makan yang sedap untuk mengisi perut yang lapar. Pada kali ini Isz nak kongsi sedikit pengalaman. Pada 18 Sept. 2011yang lalu Isz,Mialiana dan Mamat(uncle) ada menghadiri Program SENYAP anjuran ITYM di PWTC Kuala Lumpur, program tamat pada pukul 6 petang. Sedang dalam perjalanan pulang perut terasa lapar dan kami sepakat singgah berhenti makan di Pagoh, Muar.


Mialiana mencadangkan singgah makan di pagoh iaitu di kedai makan Hj.Othman ( Mee Bandung ). Kedai makan Hj. Othman ini kurang lebih 3 kilometer dari plaza tol pagoh. Keluar dari plaza tol belok ke kanan terus kurang lebih 3 kilometer lihat di sebelah kiri selepas simpang ( kalau tak silap sebab hari itu dah malam kurang jelas). Makanan yang istimewa di sini ialah Mee Bandung. Tapi Isz dan Mialiana dah kelaparan sangat kitaorang makan nasi goreng kampung + ayam goreng. Manakala Mamat (uncle) makan Mee Bandung Special punya.

 Nasi Goreng Kampung + Ayam Goreng timbus

Isz sedang menikmati nasi goreng kampung + ayam goreng 


Mamat (uncle) sedang menikmati Mee Bandung Muar Special 

Oleh kerana tempat ini memang popular mee bandung Isz pun membungkus 2 mee bandung untuk bekalan di rumah. Kalau tersalah maklumat korang bolehlah komen....bye.

24 comments:

IsmailDotCom berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

Sowey ya kekawan pagoh bukan tangkak. kompius tul lah

Omar berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

erk, mee or kedai ni kat mana sebenarnya?

muar/pagoh/tangkak? confuse jap..haha...

IsmailDotCom berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

@Omar Kat Pagoh, Muar Johor.

Cikgu Fikri berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

pergh...
cam sedap jerk.... :)

SyuQ berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

mee bandung muor memang sedap =)

merahitujambu berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

bila agaknya dpt rasa mee bandung muar..=/

oshin-jamel berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

sedappnye.......1 lg kt segamat....mmg best!

siti kektus berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

susah nak dapat mee bandung yg berkenan kat tekak ni ha. ;)

MYA EL QAYREENA AZRYAN berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

wahhhh meriah makan...nak cube laaaa

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

sayangnya saya tak dapat join u guys for SENYAP.. sbb kena jaga my mom di hospital.. Hope to see u and mia on the nest event ya insyaallah..

makdara TERdiva berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

len kali leh dtg sini lah :)

Ahmad Haziq Azlan berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

balas kunjungan....saya dari skudai...


papan iklan penuh ye?

hehehe

lain kali datang lagi ye...

Pwincess sarah berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

sedapnye mee bandung ...lame x makan.. :)

inche hlovate berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

alamak..sya tak makan mee bandung.. :)

Q berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

Q siap bawak perencah mee bandung muar ke sabah semata-mata nak bagi orang sabah merasa. huhuu

~sue~ berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

macam sedap jew..hehe

Abang Long berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

Salam...ada 2 kedai kat situ..rasanya gerai yg no 2 tu lg sedap mee bandungnya..
Abg Long lg suka mee bandung Batu Pahat (Odeon)..
Skunk ni kalau teringin nak makan mee bandung, Abg Long masak sendiri jer..hehe

baca dan senyum berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

lapar pulak tengok makanan, hehe

Hafizi berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

Bestnya Makan nasi goreng...nak satu....



Iklankan Dengan Percuma Perniagaan Anda Di Sini

feza berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

sedapnya mee bandung..

mursyid diey berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

ini yang tak tahan bila tengok mee bandung ni...adehhh...

http://dzuandiey.blogspot.com

LadyBird berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

bungkuskan untuk lady satu..

kayrul-shah berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

rindunya nak makan mee bandung muar

Aim Redz berkata... Best Blogger Tips[Balas Komen]Best Blogger Templates

Jempot dtg ke kedai makan haji othman..Kedai makan arwah atuk saya..(alfatihah)..skang diuruskan pakcik2 dn makcik2 saya

Catat Ulasan